La creació de RAB, Ràdio Amèrica Barcelona

Aquesta Ràdio va sorgir com a proposta de vinculació amb la Catalunya Exterior en temps de pandèmia, des de la idea i realització de Germán Capdevila, periodista argentí format en la Universitat Nacional de La Plata, d’arrels catalanes i resident des de fa molts anys a Catalunya. Vinculat des de sempre al Casal dels Paisos Catalans de La Plata ja que va ser el seu mentor, fundador i primer president d’aquesta institució.

La proposta inicial de la RAB amb el temps va desplegar, va armar equip amb grans professionals i va ampliar els seus horitzons de participació i arribada. Avui busca donar servei als ciutadans d’origen català o catalanófilos, establerts en terres d’Amèrica, sonant en línia les 24 hs amb programes informatius, culturals, d’entreteniment, esports i molta música, amb participacions des de diferents punts geogràfics: Madrid, Luxemburg, Guayaquil, Quito, Mèxic, el Brasil, Xile, Montevideo i des de l’Argentina: Paraná, BsAs i La Plata.

Al març del 2023, de visita a la nostra ciutat, Germán Capdevila arriba al nostre Casal amb la proposta i l’equip necessari per a armar un estudi que funcioni com a extensió de l’estudi de Barcelona. Així des d’aquí, les nostres sòcies Tamara Siminkowich, Sofía Lo Gatto i Rosita Torres, amb l’operació de Pedro Ciciarelli, duen a terme una participació setmanal en el programa “A Banda i Banda”. Aquest magazine de la RAB Radio, presentat des dels estudis de Barcelona per Queralt Arias, surt a l’aire tots els divendres a les 12 hs hora argentina i queda registrat i gravat en la plataforma de Youtube. Entrevistes que compartim des de la web i les xarxes del nostre Casal.

Loading

Scroll to top