Biblioteca de l’Obra Cultural Catalana a Argentina

Tenir dret a esperar-per molt llunyana que se`ns presenti aquesta esperança-,que un dia será suficient dir CATALA per al-ludir a la nostra condició de poble únic…”

Qüestió de noms”, de Joan Fuster.

Va ser fa més de mig segle que, a Buenos Aires persones com Fivaller Seras (fill de l’exemplar dirigent Pere Seras), Jordi Arbonès, Josep Font (pare de Jordi, exdelegat de la Generalitat a Buenos Aires), Eugeni Judàs, Ricard Marco, Jordi Solé i Eudald Vidal, entre altres, van donar continuïtat a l’obra que Pere Seras i Pol Nadal i Mallol –com a gestors i propulsors principals– van portar a terme en auxili de la Catalunya devastada per la guerra civil espanyola, donant forma a la institució anomenada Obra Cultural Catalana. Les seves accions i activitats van estar sempre al servei dels que desitjaven aprofundir en qualsevol aspecte de la rica història catalana i en la tasca dels catalans a l’exili que silenciosament van dur a terme amb orgull i modèstia; van ser, són i seran un exemple de treball i de servei per la causa catalana a la diàspora. Es van destacar amb la seva tasca i participació en aquest darrer temps persones com Jaume Garriga, Blanca Lorenzo de Seras, Iris Vila i Jordi Nadal, entre altres incansables catalanistes i humanistes.

Avui ens ve la proposta, com Casal dels Països Catalans de la Plata, de ser receptors d’un llegat importantíssim de l’obra de llibres i material de Biblioteca d’aquesta estimada institució al·legant que, per raons de ser molt poques persones i totes ella majors d’edat, les que porten amb dificultat la continuïtat d’aquesta entitat i, per a resguard de contingut tan valuós, és que han confiat en la comunitat d’aquest Casal amic, per a la recepció, guarda, ús i difusió d’aquest material que servirà per perpetuar part de la tan important petjada que ha deixat l’Obra Cultural Catalana a Argentina.

Som conscients de la importància d’aquest llegat i ho assumirem amb gran responsabilitat, joia i honor. Ens sentim molt agraïts i orgullosos de poder sumar al nostre patrimoni cultural, l’herència de la biblioteca d’aquesta associació tan estimada i reconeguda per la seva tasca noble de difusió de la cultura catalana en aquestes terres.

Amb aquest senzill acte de recepció i acord per a resguardar l’obra esmentada, els presents signen aquest document que segella una acció d’amistat i reconeixement mutu de mantenir l’esperit català present des de la seva història, cultura, costums i tradicions, dins dels objectius que guien les accions de les nostres institucions a les seves respectives trajectòries.

Buenos Aires, enero de 2022

Loading

Scroll to top