Les tradicionals celebracions del Casal el 2023

Com cada any, celebrem les dates de la tradició catalana, compartint amb la comunitat i difonent la cultura de Catalunya a la regió platense. L’abril del 2023, vam començar l’any amb un cap de setmana d’activitats per festejar Sant Jordi, una de les festes catalanes més estimades i data en què se celebra també el dia del Llibre i la Rosa. Durant la setmana vam continuar la celebració i la difusió de les nostres tradicions amb una trobada a la UNLP en què també ens va acompanyar la nostra coral Phillia, per tancar la setmana amb una xerrada al col·legi Gaudí de Vila Elisa, La Plata.

També durant el mes d’abril del 2023, celebrem a la Festa de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de Catalunya a la Parròquia Nostra Senyora de Lourdes de La Plata, on hi ha la imatge d’aquesta verge afectuosament

Al juny vam celebrar la nit de Sant Joan a la seu del nostre Casal amb moltes propostes per a una nodrida concurrència: armats de rams, cuina tradicional catalana, ball de sardanes, herbes aromàtiques i també vam fer la tradicional crema de desitjos.

Les agrupacions corals Montserrat i Philia ens van acompanyar amb les veus, com en totes les nostres celebracions.

Com cada mes de setembre, ens reunim per commemorar la Diada de Catalunya, escoltant el missatge del Sr. President de la Generalitat, Pere Aragonés, transmès des de Catalunya. També gaudim de la música tradicional, de relats històrics i de la gastronomia catalana. Continuant amb aquesta commemoració la historiadora Prof. Nazareth Pucciarelli, va fer una xerrada sobre la Diada Catalana de l’11 de setembre, a la UNLP

A l’octubre celebrem un nou aniversari del nostre estimat Casal dels Països Catalans de La Plata amb un formidable concert en un nou Homenatge a la música catalana, al Teatre de Cambra de City Bell, comptant amb la presència de les agrupacions corals de el nostre casal, Philia i Montserrat.

La tradicional paella també va ser present al mes aniversari del nostre casal.

Finalment al desembre celebrem el tancament de l’any i el final del nostre cicle 2023 al Casal. Compartim una nit a la nostra seu amb totes les tradicions catalanes de Nadal i cap d’any.

Loading

Scroll to top